Bu Blogda Ara

İzleyiciler

2 Kasım 2009 Pazartesi

güzellik uğruna yapılan yanlışlar

Estetik operasyonlara dökülen milyonlarca liralar, güzellik yerine çirkinlik getirebiliyor.
Kadınların güzelleşme tutkusu, ilk çağlardan beri artan bir hızla devam ediyor. İngiltere'de yapılan bir araştırmaya göre; İngiliz kadınları hayatları boyunca güzellikleri için 274 bin Euro (yaklaşık 461 bin TL) harcıyor!
Bazen bir tutku ve saplantı haline dönüşebilen zayıflama isteği, sürekli rejim yapma arzusu ve egzersiz bağımlılığı; anoreksiya nevroza adlı ciddi psikolojik rahatsızlığa yol açabiliyor. Sadece güzelleşmek için girilen bu yolda, kontrolün elden gitmesiyle karamsarlık, mutsuzluk, içine kapanma, yemek yiyememe, takıntılar, uykusuzluk ve cinsel sorunlar gibi sağlık problemleri yaşanabiliyor.
Prof. Dr. diyet yaparken yalnızca yeme-içmeyi kesmenin işe yaramadığına, yağ kaybıyla birlikte kas kazanımı olmadığı için kiloların tekrar geri alındığına dikkat çekiyor.
Memorial Hastanesi Dermatoloji Bölümü'nden Uzman Dr. Tuğba Türe ise yanlış diyetlerin kişinin sağlığını bozduğunu, saçlarda dökülmelerle, ciltte solukluk, kuruma, kırışıklık, pullanma gibi lezyonlara sebep olduğunu vurguluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder